تعداد نشریات | 20 |
تعداد شمارهها | 1,149 |
تعداد مقالات | 10,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 45,415,712 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 11,291,498 |
ارزیابی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر باکتریهای استرپتوکوکوس پیوژنس، اشریشیا کلی، انتروکوکوس فکالیس و باسیلوس سوبتیلیس | ||
مجله علوم پزشکی صدرا | ||
مقاله 9، دوره 2، شماره 3، تیر 1393، صفحه 307-314 اصل مقاله (465.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
نویسندگان | ||
محمود یلمه* ؛ محمدباقر حبیبی نجفی؛ فرشته حسینی؛ سمیرا شاه آبادی | ||
/ | ||
چکیده | ||
اثرات زیانبار آنتیبیوتیکها و یا نگهدارندههای سنتزی که در مواد غذایی استفاده میشوند، مشخص شده است و محققین به دنبال جایگزینهایی با منشا طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو یک رنگ کاروتنوییدی بوده و میتواند در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. رنگ آناتو دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماریزا و مولد فساد بود. در این مطالعه رنـــگ آناتــــو به روش خیساندن استـــــخراج و پس از فیلتـــــراسیون، با آون تحت خلا به شکل پـــودر درآورده شد. بررسی فعالیت ضدمیــکروبی به روش انتشار دیســک انجام شد و میــزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (Minimum Inhibitory Concentration (MIC)) و حداقل غلظت کشنده باکتری ((MBC)Minimum Bactericidal Concentration) به کمک روش رقت آگار محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 و با بکارگیری آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی جهت بررسی تجزیه و تحلیل شد. نتایج آزمایش رنگ آناتو بر رشد تمام باکتریهای مورد آزمون موثر است؛ باسیلوس سوبتیلیس و اشریشیاکلی به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. اشریشیاکلی بین باکتریهای مورد آزمون بیشترین MIC را داشت و در غلظتهای مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای اشریشیا کلی MBC مشاهده نشد. رنگ آناتو بر باکتریهای گرم مثبت مورد آزمون اثر ضدمیکروبی بیشتری را نسبت به باکتریهای گرم منفی نشان داد. با توجه به نتایج آزمایش میتوان از رنگ آناتو به عنوان یک ممانعتکننده از رشد باکتری استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
رنگ؛ آناتو؛ ضدمیکروبی؛ بیماریزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,126 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 671 |