تعداد نشریات | 20 |
تعداد شمارهها | 1,149 |
تعداد مقالات | 10,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 45,415,645 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 11,291,448 |
بررسی کیفیت سرویس های غذایی در بیمارستان و راهکارهای بهبود آن | ||
مجله علوم پزشکی صدرا | ||
مقاله 10، دوره 2، شماره 2، فروردین 1393، صفحه 195-206 اصل مقاله (276.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
نویسندگان | ||
محدثه قنبری جهرمی؛ محمد خمرنیا؛ عبدالصالح جعفری* ؛ صغری ستوده زاده | ||
چکیده | ||
مقدمه: امروزه یکی از چالش های مهم در ارائه خدمات بیمارستانی، توجه به کیفیت سرویس های غذایی بیمارستان ها می باشد. این مسئله یکی از دغدغه های اصلی مدیران بیمارستان ها محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت سرویس های غذایی در بیمارستان و راهکارهای بهبود آن انجام شده است تا از این رهگذر بتوان با اجرای راهکار های مناسب گامی در جهت کیفیت مواد غذایی در بیمارستان برداشت. مواد و روش: این مطالعه از نوع مطالعات مرور ساختاریافته میباشد که به روش کتابخانهای و جستجوی پایگاههای اینترنتی مقالات انجام شد. در این مطالعه بانک های اطلاعاتی Google scholar، Pubmed، Science Direct Scopus، SIDو Iran Medex مورد جستجو قرار گرفتند. در این زمینه مقالات مرتبط با کیفیت مواد غذایی و رضایت بیماران وارد مطالعه شدند. همچنین داده ها درمدت زمان شش ماهه، سال 92-1391 جمع آوری شد. در مجموع از تعداد 2042 مقاله یافت شده تعداد 29 مقاله مورد تحلیل قرار گرفت.بحث و نتیجهگیری: توجه به کیفیت سرویس غذایی در بیمارستان یکی ازمهمترین عوامل در بهبود سلامت بیماران و امری جدا ناپذیر از فرایند درمان است. بنابراین لازم است مدیران بیمارستان ها توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند. در این راستا می توان با ایجاد تدابیر لازم در جهت آموزش پرسنل تهیه و توزیع غذا، بهسازی آشپزخانه ها، درجه حرارت مناسب غذا، امکان انتخاب غذا توسط بیمار، فراهم نمودن تجهیزات سالم و کافی و معاینه منظم پرسنل بخش تغذیه، ایجاد سیستم bulk trolley و room service به جای اتاقهای سنتی تا میزان زیادی کیفیت مواد غذایی بیمارستان و در نتیجه رضایت بیماران را افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت خدمات؛ سرویس های غذایی؛ رضایت بیماران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,643 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 899 |