| تعداد نشریات | 20 |
| تعداد شمارهها | 1,230 |
| تعداد مقالات | 11,205 |
| تعداد مشاهده مقاله | 78,022,305 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,586,157 |
جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های ترخینه به عنوان فراوردهای سنتی با خاصیت دارویی علیه میکروارگانیسمهای بیماری زا | ||
| مجله علوم پزشکی صدرا | ||
| مقاله 3، دوره 2، شماره 3، تیر 1393، صفحه 245-256 اصل مقاله (710.89 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| فریده طباطبایی یزدی؛ بهروز علیزاده بهبهانی* ؛ آرش قیطرانپور؛ سید علی مرتضوی | ||
| / | ||
| چکیده | ||
| مقدمه: ترخینه یک غذای نیمه آماده و از محصولات تخمیری سنتی غرب ایران (کرمانشاه، ایلام، کردستان و لرستان) است. ترخینهی تر دارای اثرات ضد میکروبی نیز میباشد و در مناطق کردنشین به عنوان داروی سنتی برای درمان بیماریهایی با علایم عفونتهای مجاری فوقانی دستگاه تنفسی به کار میرود. هدف از این پژوهش شناسایی فلور میکروبی ترخینهی سنتی و صنعتی جهت تعیین قابلیت این غذا به عنوان یک فراوردهی سنتی سلامتیزا با پتانسیل پروبیوتیکی میباشد.مواد و روش: در این پژوهش، نمونههای ترخینه خشک، ترخینه تر و ترخینه صنعتی با توجه به روشهای استاندارد از نظر کل جمعیت میکروبی، pH و میزان رطوبت بررسی شدند و سپس انواع گونههای لاکتیک اسید باکتریها براساس خصوصیات بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد جداسازی و شناسایی قرار گرفت.یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که نمونه ترخینه تر دارای بیشترین مقدار لاکتیک اسید باکتری بود که شامل (67%)L.nagelii، (3/21%)L.bifermentans، (6%)Leu.cermoris، (45/1%)L.fructosus، (1%)L.fermentum، (9/0%)L.intestinalis، (9/0%)L.agilis و (45/0%)L.acidipiscis، میشد و 1% از ایزولهها نیز ناشناخته باقی ماند. نمونههایی که به روش صنعتی خشک شده بودند حاوی لاکتیک اسید باکتری از جنس و گونهی L.plantarum بود، اما نمونه ترخینهای که به روش سنتی خشک شده است، فاقد لاکتیک اسید باکتری بود.بحث و نتیجهگیری: با توجه به محتوای بالای لاکتیک اسید باکتریها در محصول سنتی ترخینهی تر، تولید صنعتی و بهینه سازی روند تولید آن پیشنهاد میگردد و میتوان مصرف این مادهی غذایی را به عنوان یک مکمل غذایی فراسودمند توصیه کرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| میکروارگانیسم؛ جداسازی؛ شناسایی؛ لاکتیک اسید باکتری | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,279 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,384 |
||